Книжарница

Жестомимика за бебета

Жестомимика за бебета

Бебето общува от деня, в който се е родило като се усмихва, гука, плаче и т.н. От родителите и грижещите се зависи как ще разкодират този негов език – код, който изисква сензитивност и не винаги е лесен. Именно жестомимиката дава възможност за комуникация (едновременно полезна и приятна) и осъществява специална връзка с бебето – тя повишава равнището на развитие на речта, езиковия запас и интелигентността. Но най-важното – жестомимиката като начин на общуване, позволява за-познаване със Света (и на света с него).

Обикновено, усвояването на жестове е свързано с множество въпроси, на които често е трудно да се отговори, тъй като са лични и произтичат от конкретната ситуация, бебето и ролята на възрастния. Отговорът-отправна точка е един: „Вслушайте се в бебето и в собствената си интуиция!“.

Книгата е предназначена както за специалисти, така и за родители, студенти – за всички, които имат Желание да отворят още един прозорец към Света, научавайки (повече за) жесто-мимичния език и използването му като Път към бебето.

Подобни Книги

434129064_812939167547462_2291473105240949577_n

Да се родиш с инвитро

Мириам Сежер и Катрин Долто
pdfresizer.com-pdf-crop-1

Посрещане на новороденото през думите и в Света. Перинаталност и психоанализа

Моника Богданова
v-igrata-na-jelanieto

В играта на желанието - клинични есета, част 1

Франсоаз Долто