Книжарница

В играта на желанието - клинични есета, част 1

В играта на желанието – клинични есета, част 1

Тази книга събира някои от най-популярните текстове, които жалонират пътя на Франсоаз Долто от клиниката към теорията и обратно. Неизменният „ключ“ в тях е ето този: за да бъде задоволено, желанието трябва да бъде разпознато и признато, като се „влезе“ в играта му.

Психоаналитичните студии са с различни стилове и на различни теми, и свидетелстват за 30-годишния труд на Долто. Подбрани са от самата нея, към края на живота й, специално са преработени, за да въплътят сгъстено резултатите от професионалния й опит. Сборникът е направен с цел да бъде свидетелство за постоянните й търсения и като завещание, което самата тя иска да остави на бъдещи колеги психоаналитици, на изследователите, на терапевтите и на родителите.

В предстоящата втора част на книгата очаквайте текстове върху Едиповия комплекс и инцидентите около него, върху генезиса на майчиното чувство, върху обичането и любовта, върху играта на желанието.

Франсоаз Долто (1908-1988) е легендарен френски психоаналитик. В цялата си работа като теоретик и практик винаги защитава „каузата на децата“.

Подобни Книги

434129064_812939167547462_2291473105240949577_n

Да се родиш с инвитро

Мириам Сежер и Катрин Долто
pdfresizer.com-pdf-crop-1

Посрещане на новороденото през думите и в Света. Перинаталност и психоанализа

Моника Богданова
ToAz

ТОАз - Мета-език на детето със специфични потребности

Моника Богданова, Кръстина Тодорова и Елисавета Петкова