Книжарница

Посрещане на новороденото през думите и в Света. Перинаталност и психоанализа

Посрещане на новороденото през думите и в Света. Перинаталност и психоанализа

От пет години насам България се нарежда сред страните новаторки, редовно посреща професионалисти в този клиничен опит с цел също да се обучи в този твърде особен подход. Провеждат се конгреси, ателиета, създават се групи за запознаване и работа с психоаналитичния метод. Преведени са редица трудове, създаден е Зеленият двор. Под ръководството на доц. дпн М. Богданова и на мен е разработено цяло едно „поле на хуманизиране“.
д-р Мириам Сежер, педопсихиатър и психоаналитик,
Президент на „Каузата на бебетата“, Франция

Като лекар-неонатолог, съзнавам необходимостта от нов поглед и дискутиране на визираните в книгата теми в интерес на родителите, новороденото и обществото. Последното в крайна сметка ще допринесе не само за израстването на здрави деца, но и оформянето им като пълноценни личности, с ценностна система, която определя развитието им и през по-късните периоди на техния живот.
проф. д-р М. Кръстева дмн

Книгата на доц. Богданова ще запълни една празнота в психологическата литература на български език и ще ни въведе в една нова и очевидно обещаваща да се развива в бъдеще област на мултидисциплинарни изследвания. За първи път българският читател ще има възможност да се запознае с това, което науката психология в сътрудничество с други науки
има да каже за света на новороденото. Книгата може да бъде полезна както в теоретично отношение – защото обобщава многобройни изследвания от различни дисциплини, така и в практическо – защото показва как резултатите от тези изследвания може да се приложат в практиката. Така тя би помогнала на много хора да придобият по-широко мислене за бебето и да се запознаят с опита, натрупан в други страни, за работа с тази толкова сложна и толкова важна проблематика.
доц. д-р Никола Атанасов

Книгата на Моника Богданова ще бъде изключително полезна за всички професионалисти с помагащи професии и тези, които учат за придобиването на такива, когато се сблъскат в предизвикателствата на практиката и трябва да бъдат насърчени да търсят отговори на въпросите, опирайки се и осмисляйки собствения си опит.
Весела Банова, доктор по социология, психоаналитик

Подобни Книги

434129064_812939167547462_2291473105240949577_n

Да се родиш с инвитро

Мириам Сежер и Катрин Долто
v-igrata-na-jelanieto

В играта на желанието - клинични есета, част 1

Франсоаз Долто
ToAz

ТОАз - Мета-език на детето със специфични потребности

Моника Богданова, Кръстина Тодорова и Елисавета Петкова